top of page

TUL-TURNAUS

NYRKKEILYN JUHLAA TAMPEREELLA

Tampereen Työväen Nyrkkeilijät järjesti suomalaisen nyrkkeilyhistorian sadannen TUL-turnauksen Tampereella 3. - 5.3.2023. Puntarilla kävi yhteensä yli 60 nyrkkeilijää, joiden joukossa oli niin Suomen huippuja kuin edustajia Virosta, Ruotsista ja Latviasta saakka.

Naisten sarjoista yksi mielenkiintoisimmista taisteluista TUL-mestaruudesta käytiin 48-kiloisten sarjassa. Paras kuudesta oli edelleen Turun Weikkojen Sofia Lunden, mutta haastajia naisella riittää niin etelästä kuin pohjoisesta: Tapanilan Erän taitava Jasmiina Raivio, Raahen Riikka Väärälä ja Oulun Laura Myllymäki tavoittelevat kaikki paikkaa sarjan ykköspaikalla.

Naisten sarjan 57 kiloa Suomen mestari, Kankaanpään Nyrkkeilijöiden Teresa Mäkinen puolestaan nousi turnauksessa sarjaa ylemmäs 60-kiloisten sarjaan ja laadukkaalla nyrkkeilyllään löi itsensä sarjavoittajaksi. Valmentajakonkari Veli Kootan suojatti nappasi itselleen myös turnauksen parhaan naisnyrkkeilijän pystin. Vakuuttavia otteita esittivät myös 63-kiloisten Anette Valtanen Helsingin Tarmosta sekä 66-kiloisten Kajaanin Kuohua edustava Krista Kovalainen.

Miesten sarjoista ennakkoon kiinnostavimpien joukossa oli 63,5 kilon tasainen ja tasokas sarja. SM-kilpailuissa täpärästi sarjan voittanut Crestin Ismail Umar joutui TUL-turnauksen semifinaalissa taipumaan Seinäjoen Markus Pasaselle, kun taas SM-hopealle joulukuussa iskenyt Santeri Kemppainen hävisi kahdeksankertaiselle Viron mestarille Semjon Kamaninille. Kamanin voitti lopulta koko sarjan ja palkittiin ansaitusti turnauksen parhaana miesnyrkkeilijänä.

Miesten superraskaassa sarjassa nähtiin äärimmäisen tiukka ja jännittävä semifinaali, kun Nokia Boxing Clubin tuore lupaus Hadi Taslim sai vastaansa Vaasan Antti Lehmusvirpin. Taslim käänsi kuin käänsikin ottelun itselleen ja sunnuntain finaalissa nappasi itselleen voiton ja TUL-mestaruuden. Sarjan hallitseva suomenmestari, TTN:n Danil Rantanen, joutui loukkaantumisen vuoksi seuraamaan isojen miesten kamppailua katsomosta.

Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden omista nyrkkeilijöistä kilpailuissa olivat mukana Savon Suroosh, Henrik Enroth sekä vastikään Kotkan Voimailijoista TTN:ään siirtynyt Abdullah Mohammadi. Enroth koko alkuotteluissa niukkaakin niukemman tappion Forssan Nyrkkeilijöiden nuorelle Peetu Salolle, joka lopulta voitti kilpailujen kuopuksena 67-kiloisten sarjan. Suroosh otteli SM-kilpailujen tapaan jälleen finaalissa Helsingin Tarmon Benjamin Erikssonia vastaan alle 75-kiloisten sarjassa eikä nytkään päästänyt suomenmestaria helpolla. Sarjavoitto meni kuitenkin vielä Helsinkiin.

TUL-turnaus oli samalla myös Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden 75-vuotisjuhlaturnaus. Kilpailujen yhteydessä TTN:n pitkäaikainen päävalmentaja ja seuran sihteeri Osmo Laine palkittiin SNL:n kultaisella ansiomerkillä nyrkkeilyn hyväksi tehdystä työstä.